Η Αφροδίτη Φουτρή είναι Κοινωνιολόγος – Δραματοθεραπεύτρια και ειδικεύεται στην ατομική και ομαδική δραματοθεραπεία εφήβων και ενηλίκων.

Στα πλαίσια της κλινικής της εμπειρίας έχει εργαστεί σε δομές ψυχικής υγείας, οικοτροφεία, ψυχιατρικές κλινικές, κέντρα ημέρας και σε δομές με κακοποιημένα παιδιά και εφήβους. Επίσης ως σύμβουλος απασχόλησης από το 2005 έως και το 2010 εργάστηκε με  μετανάστες και άνεργες γυναίκες και  προσέφερε τις υπηρεσίες της εθελοντικά  σε πολλούς κοινωνικούς φορείς όπως κέντρα απεξάρτησης, ορφανοτροφεία και συλλόγους που προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες. Εργάζεται ιδιωτικά στη Θεσσαλονίκη και διοργανώνει εργαστήρια  Δραματοθεραπείας και σεμινάρια σε ειδικούς πληθυσμούς σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε το αναλυτικό βιογραφικό

ΝΕΑ

Εκπαίδευση στη Δραματοθεραπεία

roes logo tagline

Το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας « ΡΟΕΣ» φιλοξενεί το πρόγραμμα Εκπαίδευσης του Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας «ΑΙΩΝ» στη Θεσσαλονίκη από τον Οκτώβριο του 2017 . Το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ δραστηριοποιείται στο χώρο της Δραματοθεραπείας από το 1994 και παρέχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση για υποψήφιους δραματοθεραπευτές.
Το πρόγραμμα αποτελεί μεταπτυχιακή εκπαίδευση τετραετούς φοίτησης και απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και αποφοίτους καλλιτεχνικών και ανθρωπιστικών σπουδών. Το πρόγραμμα βασίζεται στο «μοντέλο των τριών τριγώνων». Το μοντέλο αυτό λειτουργεί μέσα από τρία επίπεδα τα οποία αλληλοσυμπληρώνονται και συναποτελούν την εκπαίδευση του Δραματοθεραπευτή. Υιοθετεί επιστημονικές και καλλιτεχνικές αρχές και διαμορφώνει ένα ενιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με ότι χρειάζεται ο μελλοντικός δραματοθεραπευτής σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.
Στο πρώτο επίπεδο διερευνάται, αποκαλύπτεται και εμπλουτίζεται η δυναμική τριαδική σχέση, Δραματοθεραπείας, Δράματος και Ψυχοθεραπείας. 
Στο δεύτερο επίπεδο καλλιεργούνται, διαμορφώνονται και κινητοποιούνται οι γνώσεις, οι τεχνικές και η ηθική επαγγελματική συμπεριφορά. 
Στο τρίτο επίπεδο ο εκπαιδευόμενος αντιμετωπίζει τη δυναμική σχέση θεραπευτή-θεραπευόμενου, διαμεσολαβημένη από τη μεταφορά που η τέχνη εμπεριέχει δημιουργώντας τον ενδιάμεσο μεταβατικό χώρο.
Στόχος της εκπαίδευσης είναι να προετοιμάσει τον μελλοντικό δραματοθεραπευτή, προσφέροντας του τις γνώσεις, τις τεχνικές και τις μεθόδους ώστε να ανταποκριθεί στον δύσκολο ρόλο του. 
Η Δραματοθεραπεία αποτελεί μια μέθοδο ψυχοθεραπείας, που αξιοποιεί την τέχνη του θεάτρου, αλλά και της μουσικής, της ζωγραφικής και του χορού, με στόχο την ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου και τη θεραπευτική αλλαγή.
Σε μια δραματοθεραπευτική διαδικασία γίνεται χρήση όχι μόνον του λόγου αλλά και του σώματος, ενεργοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τη δημιουργικότητα , τη συναισθηματική κινητοποίηση, αλλά και την κατανόηση σε γνωστικό επίπεδο.
Η εκπαίδευση αποτελείται από ένα εισαγωγικό έτος και τρία έτη κύριας εκπαίδευσης, συνολικής διάρκειας 1300 ωρών. Η δομή της εκπαίδευσης περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα, βιωματικά εργαστήρια, διεθνή σεμινάρια και πτυχιακή εργασία. Τα δύο τελευταία έτη απαιτείται πρακτική εξάσκηση με εποπτεία. Οι σπουδαστές συμμετέχουν παράλληλα σε ομαδική θεραπεία.

Οι συνεντεύξεις και οι εγγραφές για το ακαδημαικό έτος 2019-2020 έχουν ξεκινήσει.


Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στις ΡΟΕΣ: 6973826821,2314032417, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., και στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ: 210 7258741, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΤΡΕΧΟΝΤΑ

Εκπαίδευση στη Δραματοθεραπεία

Το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας « ΡΟΕΣ» φιλοξενεί το πρόγραμμα Εκπαίδευσης του Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας «ΑΙΩΝ» στη Θεσσαλονίκη από τον Οκτώβριο του 2017 . Το Ιν...

Το παιχνίδι και η φαντασία στη θεραπευτική διαδικασία του τραύματος

  «Το παιχνίδι και η φαντασία στη θεραπευτική διαδικασία του τραύματος»   Διήμερο Σεμινάριο με τον Στέλιο Κρασανάκη MD Ψυχίατρος- Δραματοθεραπευ...

Ομάδα Δραματοθεραπείας εφήβων

    Οι έφηβοι πολύ συχνά, υποφέρουν από φοβίες, άγχος και ανησυχίες όπως και οι ενήλικες και όσον αφορά το συναισθηματικό τους κόσμο, βιώνουν μεγάλη έν...

A Lifehacker Development