Η Αφροδίτη Φουτρή είναι Κοινωνιολόγος – Δραματοθεραπεύτρια και ειδικεύεται στην ατομική και ομαδική δραματοθεραπεία εφήβων και ενηλίκων.

Στα πλαίσια της κλινικής της εμπειρίας έχει εργαστεί σε δομές ψυχικής υγείας, οικοτροφεία, ψυχιατρικές κλινικές, κέντρα ημέρας και σε δομές με κακοποιημένα παιδιά και εφήβους. Επίσης ως σύμβουλος απασχόλησης από το 2005 έως και το 2010 εργάστηκε με  μετανάστες και άνεργες γυναίκες και  προσέφερε τις υπηρεσίες της εθελοντικά  σε πολλούς κοινωνικούς φορείς όπως κέντρα απεξάρτησης, ορφανοτροφεία και συλλόγους που προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες. Εργάζεται ιδιωτικά στη Θεσσαλονίκη και διοργανώνει εργαστήρια  Δραματοθεραπείας και σεμινάρια σε ειδικούς πληθυσμούς σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε το αναλυτικό βιογραφικό

Ομάδες Δραματοθεραπείας

Εισαγωγή στη Δραματοθεραπεία

16114893 1198452073606181 978524286958007027 n

Για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τη μέθοδο της Δραματοθεραπείας και να μάθουν για τα ωφέλη της μεθόδου ως προς την ανάπτυξη, τη θεραπεία και την αυτογνωσία του ατόμου, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια σειρά από θεωρητικά και βιωματικά εργαστηρία που με βασικό εργαλείο το θέατρο  θα κατανοήσουν τον τρόπο που η τέχνη μπορεί να αποτελέσει το μέσο για τη θεραπευτική  αλλαγή.

Το σεμινάριο απευθύνεται και σε όσους ενδιαφερονται να εκπαιδευτούν στη μέθοδο της Δραματοθεραπείας σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η Δραματοθεραπεία είναι μια μέθοδος ψυχοθεραπείας, κατά την οποία η χρήση τεχνικών θεάτρου αλλά και των  άλλων τεχνών όπως είναι η μουσική, η ζωγραφική και ο χορός στοχεύουν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, τη θεραπεία και την επίτευξη αλλαγών σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο. Έχοντας μια διεπιστημονική μορφή,δανείζεται θεωρίες και πρακτικές από τους χώρους του θεάτρου, της κοινωνιολογίας, της ψυχολογίας, της αναλυτικής ψυχοθεραπείας και του ψυχοδράματος.
Ορισμένες από τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στις συνεδρίες είναι:

Κίνηση,Παίξιμο ρόλων,Συγγραφή ιστοριών,Αναπαράσταση μύθων,Κατασκευή μασκών,Εργασία με ποιήματα, τραγούδια, θεατρικά έργα,Ζωγραφική,Αφήγηση

Τα άτομα που δουλεύουν μέσα σε μια δραματοθεραπευτική διαδικασία κάνουν χρήση τόσο του λόγου όσο και του σώματος τους, ενεργοποιώντας έτσι τη δημιουργικότητα τους, έρχονται σε επαφή με το συναίσθημα τους, αναπτύσσουν  την αυτοπεποίθηση τους και βελτιώνουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες.Επίσης,από τους βασικούς στόχους της Δραματοθεραπείας είναι να ενισχυθεί η ικανότητα του ατόμου να διαφοροποιείται μεταξύ των ποικίλων ρόλων που καλείται να παίξει στην καθημερινότητα του, να τελειοποιεί ένα συγκεκριμένο ρόλο ή να διερύνει το ρεπερτόριο του.

Η χρήση του συμβολισμού και της μεταφοράς που επιτυγχάνεται σε μια δραματοθεραπευτική συνεδρία βοηθά το άτομο να επαναδιαπραγματευτεί και να αντιμετωπίσει καταστάσεις με διαφορετικό τρόπο. Η δραματοθεραπεία αποτελεί τη σύνδεση μεταξύ του πραγματικού και του συμβολικού κόσμου δίνοντας την ευκαιρία στο άτομο να ανακαλύψει πρακτικές που θα σηματοδοτήσουν την αλλαγή που επιθυμεί.

Ημερομηνίες διεξαγωγής:16,23/2 και 2,9/3 2018, 18:00-21:00

ΤΡΕΧΟΝΤΑ

Το παιχνίδι και η φαντασία στη θεραπευτική διαδικασία του τραύματος

  «Το παιχνίδι και η φαντασία στη θεραπευτική διαδικασία του τραύματος»   Διήμερο Σεμινάριο με τον Στέλιο Κρασανάκη MD Ψυχίατρος- Δραματοθεραπευ...

Ομάδα Δραματοθεραπείας εφήβων

    Οι έφηβοι πολύ συχνά, υποφέρουν από φοβίες, άγχος και ανησυχίες όπως και οι ενήλικες και όσον αφορά το συναισθηματικό τους κόσμο, βιώνουν μεγάλη έν...

Ομάδα Δραματοθεραπείας Eνηλίκων

  Νέα ομάδα Δραματοθεραπείας και προσωπικής ανάπτυξης ξεκινάει τον Οκτώβριο στο Κέντρο αυτογνωσίας, Δραματοθεραπείας και επαγγελματικής ανάπτυξης ΡΟΕΣ. Τα μ...

A Lifehacker Development