Η Αφροδίτη Φουτρή είναι Κοινωνιολόγος – Δραματοθεραπεύτρια και ειδικεύεται στην ατομική και ομαδική δραματοθεραπεία εφήβων και ενηλίκων.

Στα πλαίσια της κλινικής της εμπειρίας έχει εργαστεί σε δομές ψυχικής υγείας, οικοτροφεία, ψυχιατρικές κλινικές, κέντρα ημέρας και σε δομές με κακοποιημένα παιδιά και εφήβους. Επίσης ως σύμβουλος απασχόλησης από το 2005 έως και το 2010 εργάστηκε με  μετανάστες και άνεργες γυναίκες και  προσέφερε τις υπηρεσίες της εθελοντικά  σε πολλούς κοινωνικούς φορείς όπως κέντρα απεξάρτησης, ορφανοτροφεία και συλλόγους που προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες. Εργάζεται ιδιωτικά στη Θεσσαλονίκη και διοργανώνει εργαστήρια  Δραματοθεραπείας και σεμινάρια σε ειδικούς πληθυσμούς σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε το αναλυτικό βιογραφικό

ΝΕΑ

Ομάδα Δραματοθεραπείας εφήβων

 

images 3

 

Οι έφηβοι πολύ συχνά, υποφέρουν από φοβίες, άγχος και ανησυχίες όπως και οι ενήλικες και όσον αφορά το συναισθηματικό τους κόσμο, βιώνουν μεγάλη ένταση και αστάθεια της ψυχικής διάθεσης που μπορεί να οδηγήσει σε έντονο άγχος με τάσεις απομόνωσης. Οι έφηβοι δεν είναι ούτε παιδιά ούτε ενήλικες. Η αναζήτηση της ταυτότητας τους συνήθως γίνεται με τρόπο θορυβώδη και προκλητικό. Αυτό δημιουργεί αρκετές φορές προβλήματα στον ίδιο τον έφηβο αλλά και στην οικογένεια του που πολλές φορές οδηγεί σε αναπόφευκτες συγκρούσεις μεταξύ τους.

Μερικές φορές ενδείκνυται οι έφηβοι να συμμετέχουν σε ομαδικές συνεδρίες έτσι ώστε να μπορούν να συζητούν με τους συνομιλήκους τους όλα όσα τους προβληματίζουν νιώθοντας ταυτόχρονα μέλος μιας ομάδας με την οποία μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες.Σε μια ομάδα Δραματοθεραπείας μέσα από την επεξεργασία μύθων, παιχνιδιών ρόλων, συγγραφή ιστορίων και άλλων τεχνικών δανεισμένων από τις τέχνες οι έφηβοι θα επιχειρήσουν να επεξεργαστούν όλες αυτές τις αλλαγές ή τις συγκρούσεις που καλλούνται να αντιμετωπίσουν με δημιουργικό τρόπο και με τη συντροφιά των συνομιλίκων τους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις μέσα σε έναν ασφαλή χώρο και με την παρουσία ενός ενήλικα ικανού να εμπεριέξει τα άγχη τους και να τους βοηθήσει στην αντιμετώπιση τους.

Λίγα λόγια για τη Δραματοθεραπεία:

Τα άτομα που εργάζονται με τη Δραματοθεραπεία, αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα τους, έρχονται σε επαφή με το συναίσθημα τους, αναπτύσσουν την αυτοπεποίθηση τους και βελτιώνουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Η χρήση του συμβολισμού και της μεταφοράς σε μια Δραματοθεραπευτική συνεδρία βοηθά το άτομο να επαναδιαπραγματευτεί και να αντιμετωπίσει καταστάσεις με διαφορετικό τρόπο. Η Δραματοθεραπεία αποσκοπεί στη σύνδεση μεταξύ του πραγματικού και του συμβολικού κόσμου δίνοντας την ευκαιρία στο άτομο να ανακαλύψει πρακτικές που θα σηματοδοτήσει την αλλαγή που επιθυμεί.

Ημερομηνία έναρξης: 2 Νοεμβρίου 2018

Ώρα: 17.00-20.00

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για την ομάδα Δραματοθεραπείας, απευθυνθείτε στη συντονίστρια των ομάδων:

Αφροδίτη Φουτρή(Κοινωνιολόγος, Δραματοθεραπεύτρια), τηλ. 2314032417, 6973826821

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΤΡΕΧΟΝΤΑ

Το παιχνίδι και η φαντασία στη θεραπευτική διαδικασία του τραύματος

  «Το παιχνίδι και η φαντασία στη θεραπευτική διαδικασία του τραύματος»   Διήμερο Σεμινάριο με τον Στέλιο Κρασανάκη MD Ψυχίατρος- Δραματοθεραπευ...

Ομάδα Δραματοθεραπείας εφήβων

    Οι έφηβοι πολύ συχνά, υποφέρουν από φοβίες, άγχος και ανησυχίες όπως και οι ενήλικες και όσον αφορά το συναισθηματικό τους κόσμο, βιώνουν μεγάλη έν...

Ομάδα Δραματοθεραπείας Eνηλίκων

  Νέα ομάδα Δραματοθεραπείας και προσωπικής ανάπτυξης ξεκινάει τον Οκτώβριο στο Κέντρο αυτογνωσίας, Δραματοθεραπείας και επαγγελματικής ανάπτυξης ΡΟΕΣ. Τα μ...

A Lifehacker Development